Eind 2019 vond de workshop Insect Processing for Feed & Food plaats in het Feed Design Lab in Wanssum. Zes gastsprekers vertelden met veel kennis en enthousiasme over de insectensector en de bedrijven waarin ze werkzaam zijn. De onderwerpen techniek, innovatie en productie kwamen aan bod. Er was veel ruimte voor discussie en dialoog, kortom een leerrijke dag.

Geslaagde workshop rond insecten in food en feed

Zo’n 23 geïnteresseerden in de insectensector waren aanwezig op de workshop in een van de belangrijkste praktijkonderzoek- en educatiecentra voor innovatie & verduurzaming in de diervoedersector.

Er was een rondleiding in het Feed Design Lab met uitleg bij de machines en toelichting over de mogelijkheden voor  bedrijven om nieuw voer te testen en te ontwikkelen.

Tussen de presentaties was er een proeverij van verschillende producten op basis van insecten zoals  gehakt op basis van buffalowormen en krekelburgers, of muffins. Via een enquête werd elk gerecht gescoord.  

Door de veelzijdigheid aan onderwerpen bleef de dag interessant voor de aanwezigen. De groep was  niet al te groot, zo was er veel interactie en konden de mensen elkaar beter leren.

 
Gekoppelde thema's & sectoren: