KU Leuven, campus Geel, zoekt een doctoraatsonderzoeker voor ‘Microbiologische veiligheid tijdens de duurzame upcycling van agrarische reststromen door de zwarte soldatenvlieg’. De tewerkstelling kadert in het Europese project ‘UpWaste’ en start op 1 april 2020. Solliciteren kan tot 1 maart 2020.

Vacature voor doctoraatsonderzoeker bij Lab4Food

Lab4Food is een onderzoeksgroep op de campus van KU Leuven in Geel met een focus op de textuur en reologie, de chemische en nutritionele samenstelling en de microbiologische kwaliteit van voedingsmiddelen en veevoeders. De laatste jaren is de onderzoekslijn over industrieel gekweekte insecten erg belangrijk geworden.

Het UpWaste-project wil een flexibel en modulair systeem ontwikkelen dat landbouwafval in algen- en insectenbiomassa omzet om zo nieuwe marktopportuniteiten te creëren.
Het doctoraatsproject focust zich enkel op de insecten, specifiek op de zwarte soldatenvlieg (Hermetia illucens).

Takenpakket
  • Je helpt bij de substraatbereiding en bij de kweek van de zwarte soldatenvlieg en je inoculeert substraten en insecten met voedselpathogenen.
  • Je voert microbiologische analyses uit op het substraat en de larven en interpreteert de resultaten.
  • Je volgt de literatuur op over microbiologische aspecten bij de insectenkweek.
  • Je publiceert wetenschappelijke artikels over je resultaten en neemt deel aan enkele internationale congressen waar je je werk presenteert.
  • Je bereidt een doctoraal proefschrift voor, te behalen aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven.
  • Je neemt beperkte taken op ter ondersteuning van onderwijs en wetenschapscommunicatie.
  • Je voert je onderzoek gedurende vier jaren uit op KU Leuven Campus Geel.
 
Aanbod
Een voltijdse tewerkstelling voor vier jaar die start op 1 april 2020 met een evaluatie na 9 maanden. Het team van Lab4Food zal je ondersteunen bij het uitvoeren van je onderzoek en het behalen van je doctoraatsdiploma. Je krijgt de mogelijkheid om rechtstreeks samen te werken met verschillende bedrijven in de nieuwe insectenwaardeketen in binnen- en buitenland. Je onderzoeksplan en resultaten kan je op regelmatige basis aftoetsen bij de verschillende belanghebbenden op nationale en internationale bijeenkomsten en conferenties. Zo kan je een internationaal netwerk uitbouwen en je communicatieve vaardigheden verder ontwikkelen.
 
Solliciteer nu!
Meer informatie is te verkrijgen bij:
prof. dr. ir. Leen Van Campenhout, tel.: +32 14 72 13 60, mail: leen.vancampenhout@kuleuven.be  
of de heer Dries Vandeweyer, tel.: +32 14 72 13 42, mail: dries.vandeweyer@kuleuven.be.
 
>Solliciteer via deze link, voor 1 maart 2020.
Gekoppelde thema's & sectoren: