Wil je professioneel aan de slag met eetbare insecten? Dan heb je waarschijnlijk tal van vragen. Welke insecten zijn toegelaten? Met welke producten kan ik aan de slag? Hoe smaken voedingswaren met eetbare insecten? Hoe kan ik praktisch aan de slag met eetbare insecten? Tijdens deze workshop bij VIVES Roeselare krijg je antwoorden.   

  
Workshop: verwerking van eetbare insecten
Programma:

De Nederlandse en Belgische insectenketen groeit. Insecten worden beschouwd als een veelbelovend en duurzaam ingrediënt voor feed en food. In deze workshop wordt er dieper ingegaan op de verwerking van insecten voor humane consumptie.

  

Thema's   

  • Eetbare insecten: nutritionele waarde en halffabricaten
  • Droogtechnieken
  • Verwerking van insecten in voeding in de praktijk

> Schrijf je in!    


  

Meer info
  

Evert Vanneste - evert.vanneste@vives.be
Sharon Schillewaert - sharon.schillewaert@vives.be 


 

Entomospeed_logo_banner.jpg
 



 

 
Praktisch:
Datum:
dinsdag 25 juni 2019
Begintijd:
13u30
Eindtijd:
16u30
Locatie:
VIVES Roeselare, Wilgenstraat 32, 8800 Roeselare
Kostprijs:
Deze workshop wordt gratis aangeboden met financiële ondersteuning van Interreg Vlaanderen-Nederland.
Inschrijven:
 Inschrijvingen worden afgesloten op vrijdag 21/06 of als alle plaatsen zijn ingevuld.
Gekoppelde thema's & sectoren: Insectenkweek