De Brusselse krekelrepen van Kriket zijn al een tijdje online bestelbaar en te koop bij kleine spelers zoals biovoedingswinkels. Binnenkort liggen de snacks in de rekken van een 120-tal winkels van Carrefour en alle 250 AVEVE-filialen. De repen bestaan uit geroosterde hazelnoten, havervlokken, boekweit, zaden, pitten, agavestroop én 5% krekelmeel.

Krekelreep te koop bij Carrefour en AVEVE

De krekelrepen zijn een idee van Michiel en Anneleen Van Meervenne. Zij zochten een gezond alternatief voor de ongezonde snacks in snoepautomaten. Zo willen ze met een laagdrempelig product de mentaliteit van consumenten veranderen. Je ziet geen krekels in de reep. Ze zijn gedroogd en fijngemalen tot meel. Een bewuste keuze om insecten mainstream te maken. Een Kriket-reep kost 2 euro.

Carrefour probeert het voorlopig in 120 winkels in een straal van 40 kilometer rond de vestiging van Kriket, in Brussel. Dit kan uitgebreid worden als de verkoop vlot loopt. Bij AVEVE liggen de repen normaal gezien vanaf volgende week in alle filialen.

De buitenlandse markt is de volgende stap. Het is de bedoeling om de snacks in de rekken van een 100-tal winkels van een Nederlandse keten te leggen tegen april of mei 2019. Kriket lanceert binnenkort een nieuwe reep met chocolade en werkt aan nieuwe producten zoals granola en muesli.


Bron: Vilt en De Tijd
Beeld: Kriket

Gekoppelde thema's & sectoren: