“Vergeet steak, insect-friet is de toekomst.” Mark De Saeger trekt met zijn bedrijfje ‘I Ate A Bug’ naar bedrijven. Met insectentastings wil hij mensen bewust maken van duurzaam eten.

Een steak kan je perfect vervangen door insecten

Beter voor het milieu
Mark is ervan overtuigd dat insecten een perfect alternatief zijn voor vlees. Een koe produceert honderd keer meer broeikasgassen dan een insect. Krekels hebben twaalf keer minder voedsel nodig dan koeien. Van een rund eten we slechts veertig procent op, terwijl dat bij een krekel tachtig tot honderd procent is. Per mens zijn er momenteel 1,4 miljard insecten beschikbaar. En eigenlijk hebben we de helft van de voedingsstoffen is een vleesmaaltijd niet nodig.

Met deze argumenten trekt hij naar bedrijven. Niet om massaal insecten te verkopen, eerder voor de bewustwording.


Shockeffect creëren
Nu kijkt men vaak raar op als we meelwormen of sprinkhanen op ons bord krijgen, terwijl dat vroeger de normaalste zaak ter wereld was.

In sommige werelddelen zoals Azië is insecten eten de normaalste zaak van de wereld. Maar zelfs daar dreigen ze onze Westerse gewoontes over te nemen en wordt vlees populairder. “Als dat effectief gebeurt, hebben we een bijzonder groot probleem. De productie van vlees is immers enorm schadelijk voor onze planeet”, vertelt Mark.

 ‘I Ate A Bug’ verwerkt gevriesdroogde meelwormen, sprinkhanen en krekels in hapjes die meestal naar noten smaken. Momenteel bezoekt De Saeger alleen bedrijven. Dit wil hij uitbreiden met proeverijen in scholen.

Bron: www.hln.be
Gekoppelde thema's & sectoren: