Het voedertijdstip is gelinkt aan de temperatuur van de insecten. Als de temperatuur in de kweekbak daalt is er minder activiteit omdat het eten bijna op is. Bij een lage temperatuur moet er dus bijgevoederd worden. Daarom is het belangrijk de temperatuur in de kweekbak goed op te volgen. Het GreenTechLab van Fontys is gestart met het ontwikkelen van de printplaat van de temperatuursensor in de insectenbakken.

 
Testen met temperatuursensor in insectenbakken

Het GreenTechLab ontwikkelde met succes een eerste versie van een draadloos toestel die de temperatuur meet en doorstuurt. De eerste testen lopen, Fontys kan verder met het ontwerpen en produceren van de printplaat. Eerst werd in het programma Eagle een elektrisch schema opgesteld. Vervolgens werd dit schema omgezet in een printplaatontwerp. De printplaat werd leeg opgeleverd, een medewerker van het GreenTechLab plaatste alle onderdelen op de printplaat door middel van een XYZ opstelling.

De volgende stap is het testen van de printplaat en het verbeteren van het ontwerp. De komende maanden wordt hier verder aan gewerkt.

fontys_printplaat.jpg

Foto: een medewerker van Fontys assembleert de printplaat
 
 
Meer info?
 
Contacteer Jelle Adema - Research and Development Engineer bij GreenTechLab  
T +31 8850 73028 , E j.adema@fontys.nl  
 

Gekoppelde thema's & sectoren: