Hoe moet ik insecten huisvesten? Wat zijn de beste condities om ze te kweken? Wat zijn de randvoorwaarden en wat zijn de kosten? Het zijn vragen die spelen op het moment dat je een stap wil maken binnen de insectenkweek. Tijdens een praktische cursus op de HAS van 4-8 juni 2018 krijg je een antwoord op deze vragen.     

    
Insecten kweken, hoe doe ik dat?

In deze cursus leer je over de kweek van verschillende soorten insecten en hun specifieke kweekomstandigheden. In de cursus ga je ook praktisch aan de slag met de aspecten die nodig zijn bij het kweken van verschillende soorten insecten voor food en feed en bij het opzetten van een (commerciële) insectenkwekerij.     

Entomospeed maakt het mogelijk om de kennis over het kweken van insecten in een vijfdaagse cursus aan te bieden. De cursus wordt begin juni 2018 voor het eerst aangeboden door docenten en studenten van de HAS in samenwerking met NGN. Daarnaast zullen gastdocenten van onder andere Wageningen universiteit en startende kwekers bijdragen aan de cursus. Vanaf maart zal er geregeld een update komen over de inhoud van het programma via deze website en de website van de HAS.   


Klik hier voor meer info. 

Gekoppelde thema's & sectoren: