“Komen Eten” dook een week lang onder in Vlaanderens lekkerste producten. De 30-jarige Nicolaas heeft een eigen krekelkwekerij in Brussel en ziet die als de boerderij van de toekomst, want krekels vormen een ecologisch alternatief voor vlees. Voor Komen Eten toverde hij een hoekje in de kwekerij om tot een gezellige eetplaats.  

 
Komen eten! Krekelballetjes op het menu

“Komen Eten” dook een week lang onder in Vlaanderens lekkerste producten. De 30-jarige Nicolaas heeft een eigen krekelkwekerij in Brussel. Nicolaas ziet zijn kwekerij als de boerderij van de toekomst, want krekels vormen een ecologisch alternatief voor vlees. Voor hetzelfde aantal proteïnen in een stuk rundvlees, hebben krekels 25 keer minder voer nodig én 300 keer minder water. Volgens Nicolaas smaken de insectjes bovendien naar een lekker stukje spek, en sommigen proeven er zelfs Grills chips in. Niet slecht, toch? Voor Komen Eten toverde hij een hoekje in de kwekerij om tot een gezellige eetplaats.  


Bekijk hier de aflevering 

Bron: www.vier.be 

Gekoppelde thema's & sectoren: